Belföldi, külföldi kirándulásaink, cserekapcsolataink

Iskolánk minden évben szervez cserekapcsolatokat és kirándulásokat, külföldre és belföldre egyaránt. Az első cserekapcsolatot 1982-ben Bambergből Helmuth Dütsch kezdeményezte, aki a Franz Ludwig Gimnázium történelem-irodalom szakos tanára. A következő évben indult is az első csoport, amelynek keretében 30 diák egy júniusi reggelen elindult Németország felé. A bambergi cserekapcsolatunk a mai napig sikeres. Cserekapcsolatban állunk még egy svéd, egy török és egy walesi gimnáziummal.

Az Országos Kéktúra hosszú múltra tekint vissza. Iskolánk 1976-ban csatlakozott először ehhez a programhoz. Aki teljesíti ezt a 1096,9 km-t, az egy sorszámozott Kéktúra jelvényt kap, és ezen felül – ami még sokkal fontosabb – egy óriási személyiségfejlesztést is, hiszen küzdeni kell az úton, nem szabad feladni! Ez az érzés egy életen át elkíséri a résztvevőket. Keserű tanár úr minden évben óriási lelkesedéssel szervezi meg a diákok számára a Kéktúrát.

A tavalyi évben Szekeres Attila és Gőzse Attila tanár urak vezetésével 15 diák vonattal indult a Vajdaságba. A legdélebbi magyar ajkú településen töltöttünk 5 napot. Mindenki számára a legizgalmasabb program a dunai csónakázás volt, amikor a 4 fős kis csónakokban az Al-Duna területét jártuk körbe.

A Töröcskei-tó partján lévő művészeti tábort is minden év nyarán megszervezi Halvax Eszter és Lengyel Zsüliett tanárnő, valamint Keserű Zoltán tanár úr. A tábort leginkább a szabadság jellemzi, miközben a gyerekek szorgosan festenek, túráznak vagy műveket elemeznek.

Talán a legkedveltebb a diákok körében a téli sítábor. A lengyelországi Jelesnában évek óta visszatérő vendég az iskolánk.

Dallos Kata (11. b)

SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s