Nyári programok a Balatonnál

A vakáció kezdetével felpezsdül a diákok élete, különösképpen a Balatonon és környékén. A fiatalok számtalan szórakozási lehetőség közül választhatnak a mindig élettel teli vízpart közelében, melyek biztosan maradandó élményekké válnak.

A déli és az északi parton is egyaránt vonzónál vonzóbb, jobbnál jobb programok csábítják a diákokat különböző fesztiválokra, színes programokra, rendezvényekre egész nyáron. A déli parton megemlítendő a fiatalok egyik legkedveltebb bulija, mely július 11-től 14-ig tartott: a Balaton Sound, Zamárdiban. A fesztivál helyszínére számtalan fiatal érkezett szinte az egész országból, de külföldről is: ilyenkor a település lélekszáma a tízszeresére nő.

Kép: wikipedia.org

Július 17-től 21-ig Balatonszemesé a főszerep a déli parton, hiszen a XIX. Szemes Fesztivál vonzza a fiatalokat a Balatonhoz. Párhuzamosan a Szemes Fesztivállal zajlik a Jazz és a Bor Fesztiválja Balatonbogláron. A jazz zenét kedvelő ifjúság előszeretettel látogat el Boglárra, hiszen ekkortájt kerül megrendezésre a balatonboglári Jazz Tábor, ahol a tehetséges fiatalok a műfaj technikai sajátosságait, gyakorlatait sajátíthatják el.

Kiemelkedő, ifjúságot vonzó rendezvénnyé nőtte ki magát a Balatonboglári Szüreti Fesztivál, azaz a BB-napok, mely augusztus 16-tól 20-ig tart, melyen számos ismert, hazai zenekar és előadó lép fel, melyek a diákok körében népszerűek.

Az északi part is bővelkedik a programok kínálatában: július 19-től augusztus 4-ig zajlanak a Badacsonyi Borhetek. A borgasztronómiai fesztivál kulturális programokkal csalogatja az ifjúságot.

Augusztus 3-tól 25-ig Balatonfüred, az északi part legszebb városa veszi át a főszerepet: Balatonfüredi Borhetek címen. Balatonfüreden és Tihanyban még megrendezésre kerül ezzel egy időben a Balaton Bike Fest, melyet a nyár legütősebb kerékpáros rendezvényének titulálnak. Az extrém sportként tartott bringázás a fiatalok körében igen nagy népszerűségnek örvend, így amatőrök és profik különböző versenyszámokban mérhetik össze erejüket.

A Balaton nem csak a fesztiválok, programok céljából fontos, hiszen a strandokon is hemzsegnek a fiatalok ahol együtt buliznak a nyár folyamán s kapcsolódnak ki, töltődnek fel.

A Balaton mindenképp pezsgést, lendületet visz a fiatalok életébe, hiszen a programok révén élményekkel térnek majd haza s kezdik meg a tanévet szeptemberben felfrissülve, feltöltődve.

Proity Luca

SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s