Egy csípős bodzaszörp

Interjú Keserű Zoltán tanár úrral, a töröcskei darázskolónia kedvencével

A fonyódi Mátyás Király Gimnázium tanulói immár 6. alkalommal vették birtokba a Töröcskei-tó mellett található ifjúsági tábort. Idén augusztus 9 – 16-ig hódolhattak a diákok művészeti szenvedélyüknek a festészet és a rajz területén Lengyel Zsüliett tanárnő instrukcióival, kereshették a ritmust a szebbnél szebb versekben Halvax Eszter tanárnő segítségével, és szabad idejükben túrázhattak, főzöcskézhettek Keserű Zoltán tanár úr irányításával. És persze mindig történik valami!

Következő témánk a darázscsípés, Keserű tanár úrnak is volt része benne. Kezdjük először egy kis visszaemlékezéssel, Halvax tanárnő mesélte, hogy a tavalyi évben is történt egy kis incidens, mi is történt azzal a bodzaszörppel?

Hát igen, a tavalyi év érdekes volt, mivel otthagytam az ablakpárkányon a szörpömet, beszélgettünk, főzőcskéztünk, na akkor gondoltam, hogy az utolsó kis kortyot is bekapom, és akkor éreztem hirtelen egy szúrást, azt gondoltam abban a pillanatban, hogy egy kavicsdarab maradt benne és az megszúrta a nyelvemet. Kiköptem és akkor láttam, hogy az bizony egy darázs. Hát fájt is rendesen, elkezdett szúrni. Nagy riadalom, erre Halvax tanárnő előkapta a piros bicskáját, abban van egy icipici csipesz. Kirántotta a nyelvemet, és kikapta belőle a fullánkot. Nagyon szúró érzés volt, de ittam rá kalciumot, egy kis esti zsibbadás a torkom körül, de másnap reggel az ébresztővel már nem volt gond.

Na, és mi történt idén?

Az idei év második túráján a Zselicben túráztunk, valahol az erdő mélyén két civilizált település között, ott a fejemre szállt valami, és egy őrült nagy szúrást éreztem. Oda is csaptam a túrabotommal, az is fájt rendesen mondjuk, de a lényeg hogy a darazsat sikeresen elkergettem. Lehet, hogy valami nagyobb darázs féle lehetett, de iszonyúan fájt, még jó hogy volt nálam kalcium, kértem a túrázóktól vizet, levágtam egy fantás doboz tetejét, abba bedobtam a tablettát, bugyogott egy darabig, aztán megittam. Kissé meg is voltam szédülve, zsibbadást is jócskán éreztem, mintha a fejemen a bőrt akarnák lehúzni, mint valami maszkot. Kicsit meg is ijedtem, mert mintha a végtagjaim is zsibbadtak volna. Tudtam, hogy nem vagyok rá allergiás, de azért volt bennem némi nyugtalanság, mert egy barátomat is megcsípte egy lódarázs, őt kórházba is kellett vinni miatta. Ezért mindenkit óva intek, ha megcsíp egy darázs, azonnal hívjatok orvost, mert nagy baj is lehet belőle.

És hogyan tovább? Nem tántorítják el ezek a kellemetlenségek?

Természetesen nem! Jövünk jövőre is Töröcskére, a Zselicnek e gyönyörű szegletébe, hiszen itt csak jól érezheti magát az ember, válogathat a tevékenységek közül, kiélheti kreativitását, remek a hangulat, film, zene, tábortűz, sport, túra… kell ennél több?

Köszönöm az interjút!

Horváth Norman (10. B)

3 thoughts on “Egy csípős bodzaszörp

SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s