Marslakó a Földön?

Mi lenne, ha egy marslakó lejönne a Földre? A sok reklám láttán vajon mi lenne a véleménye rólunk, kamaszokról? Tetszenénk neki? Vagy annyira megrémülne, hogy hanyatt-homlok menekülne vissza a Marsra? Ha egy kicsit megpróbáljuk kívülről nézni önmagunkat és a világot, ahol élünk, talán megkapjuk a választ a kérdésünkre.

ize

Gondoljunk bele, mennyire meglepődne már csak azon is, hogy bármerre menne, úton-útfélen reklámokba botlana. Hirdetőoszlopok, plakátok tömkelege fogadná, nem beszélve a tévében, rádióban, újságokban látott-hallott reklámmennyiségről.

Biztos furcsállaná, hogy hogyan lehet egy margarinra – Flora pro.activ – azt mondani, hogy „szívem választottja”, vagy mit jelent a joghurtreklámban megjelenő „Bifidus Actiregularis L. Casei Defensis”, és miért pont vacsoraidőben reklámozzák a „jobbnál jobb” hashajtókat?
De vajon mit gondolna a kamaszokról? A reklámok alapján biztosan valami olyasmit, hogy mi mindannyian frissen, kipihenten, kisminkelve, „hollywoodi” mosollyal, a legújabb divat szerint felöltözve ébredünk, majd egy „Jó reggelt!” keksz elfogyasztása után – ami mellesleg „délig tartó lendületet” biztosít – beülünk az „Axe” illatú – amitől az angyalok is bűnbe esnek – tökéletes kinézetű barátunk mellé a vadonatúj sportautójába, és meg sem állunk az iskoláig. Ahonnan aztán pár, szóra sem érdemes óra után ki is szabadulunk, és – mivel milliomosok vagyunk – a fél délutánunkat plázázással töltjük. Ezek után tornabemutatóra kellene mennünk, de görcsölő hasunk megakadályoz benne. Illetve csak megakadályozna, ha „lenne időnk a fájdalomra”. De természetesen nincs. Így bevesszük az azonnal ható „Algoflex M”-et és folytatjuk a délutáni programunkat, mintha mi sem történt volna.
Este aztán jól bevacsorázunk – úgyis mindig kéznél van az Espumisan gyöngy -, megmossuk a hajunkat az új „Garnier Fructis tápláló samponnal”, bekenjük magunkat „L’Oréal Paris Nutrifit” testápolóval – mert megérdemeljük – és lefekszünk aludni a kényelmes „Dormeo” matraccal bélelt ágyunka, hogy másnap kipihenten kezdhessünk mindent elölről.
Ezek után azt gondolom, hogy ha egy UFO esetleg idetévedne, csak azután kapcsoljuk be neki a tévét, miután közöltük: „a nyugalom megzavarására alkalmas képi elemek következnek, megtekintését 18 éven aluliaknak nem ajánljuk”.

Perusza Eszter (9. A)

SZÓLJ HOZZÁ!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s