Rólunk

Mátyás Times

A szerkesztőség

Tóth Mátyás (11. C)
Széles Zoltán (11. C)
Proity Luca (12. A)

Perusza Eszter (10. A)

Elérhetőségeink

Facebook: facebook.com/matyastimes
E-mail: fejesaniko@freemail.hu

Az iskolaújság története

A Mátyás Király Gimnáziumban a suliújság története visszanyúlik a ’60-as, ’70-es évekig (akkoriban még Karikás Frigyes Gimnázium volt az iskola neve), ekkor Karikás Krónika néven futott az újság. A 2000-es évektől Diákszemmel feketén-fehéren, majd csak Diákszemmel címmel jelent meg az újság. Alapító tagjai: Heizer Cecília, Kardos Andrea, Hosszú Csilla, Nagy Péter, Makarész András, Graszl Norbert. 2007/2008-ban az iskolaújság szerkesztői és riporterei évkönyvet is készítettek. Ebben kiemelkedő szerepet játszottak: Rigó Andrea, Bogdán Dániel, Daravong András, Németh Szabolcs, Ősz Dániel szerkesztők és Árok Pálma, Bogdán Rózsa, Bujdosó Barbara, Horváth Semsey Mirella, Hosszú Andrea, Kardos Gabriella, Weisz Bianka riporterek.

2011-ben, az iskola fennállásának 50. évfordulóján indult el az iskolaújság jelenlegi online felülete, és jelent meg az utolsó nyomtatott kiadás, immáron Mátyás Times névvel és új szerkesztőséggel. Az iskolaújság működését 2000-től Fejes Anikó tanárnő koordinálja.
A Mátyás Times logóját Schranc Álmos tervezte.

A szerkesztőség korábbi tagjai:

2009: Bájhóber Zsófia, Bujdosó Barbara, Cseri Petra, Árok Pálma, Kelemen Judit, Weisz Bianka, Molt Melinda, Szilák Andrea, Stamler Ábel, Gyurka Nikolett, Hajdu Brigitta, Witzmann Nóra
2010-2011: Molt Melinda, Szilák Andrea, Stamler Ábel
2011-2013: Dallos KataFarkas PéterPucskó ZsókaSchranc Álmos